Известие

Collapse
No announcement yet.

147 - вода в купето?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 - вода в купето?

Здравейте,

търсих, но не намерих обсъждана подобна тема.

Вчера установих че под стелките на левите места - шофьорско и задна седалка е доста мокро. Най мокро е в краката на задната седалка...

Тя жената отдавна се оплаква че много й се потят прозорците, но аз го отдавах на продължителните дъждове в комбинация с нейното относително неумение да си настрои климатизацията.

Но вчера взех да покарам колата и я огледах - окаа се че под заната стелка е гьол... Отпред е доста по-добре - има силно мокро петно, но само в средата, на най ниското място.

Не е от радиаторче на парното, защото нямам загуба на антифриз, не е и от поленовия филтър - проверил съм го, сух е.

Интересува ме има ли някакви тапи в пода, които може да сме загубили или някакви отводнителни канали я на врата, я на праг, я на нещо друго, от които през дългите дъждове, колата може да се е понамокрила, защото стои отвън.

Сега съм я вкарал в гаража, с отворени прозорци - да съхне, но трябва да го намеря.

Мисля си в почивните дни да огледам левите врати за евентуално запушени дренажни отвори, за друго не се сещам.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Теми има, ама един господ знае как се казват и коя тема е преминела от едно в друго.Мен ми се мокреше мокета на пасажерската седалка и след ръчкане по отводнителни отвори в легена под чистачките, един ден констатирах както си седях в колата, че от говорителя на вратата се спуща струйка вода, прибяга по мокета и се скри под постелката.Та почистих отводнителните отвори на врата.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

...............
      Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
      156 1,8ТS-99 ......
      EX
      159 1,9 JTD-08

Comment

Рови,проверявай разни вариянти и ако нищо не помогне свали подкалника и погледни дали тапата ниско долу в краката не е изпаднала.
        Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Провери отводнителните отвори в двата края на вратата дали не са запушени.
          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
            Провери отводнителните отвори в двата края на вратата дали не са запушени.
            Точно за тях си мислех.
            Днес е прекрасно времето за вършене на тази работа, ама колата трябва и не е при мене.

Дай боже утре да е пак такова слънчево...

Comment

Когато вали, покрай уплътнителя на стъклото на вратата се стича вода в нея, съответно се оттича от там.
              Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Имам същия отвратителен проблем така и неразбрах от къде е. При мен има вода само на стелката на шофьорското място и на ръчката за отварянето на предния капак.......

Comment

Уж огледах обстойно. Вратите са наред, не са пълни с вода.
                  Няма как да проверя уплътненията.

Почвам да си мисля че някое шише с вода се е разляло цялото отзад и е пропило малко отпред.
                  Сега вече трети ден колата е в сух гараж с отворени прозорци, предполагам е поизсъхнала. Ще я взема да я покарам една седмица аз и ще я наблюдавам.
                  Само чакам да стане пак гадно времето - хем на жената няма да й трябва, че като е лошо времето си стоят с бебето в къщи, хем ще мога да гледам стича ли се вода отнякъде. Не съм я качвал на канал за да огледам отдолу, но ще го направя.

Comment

Working...
                  X